Escape Room i stua

iStock 980907458 ativiteter til barn

Beskrivelse: Escape Room i stua er en spennende og utfordrende aktivitet der familien må samarbeide for å løse gåter, finne ledetråder og åpne låser for å «unnslippe» et virtuelt rom. Dette hjemme-escape room-eventyret krever kritisk tenkning, problemløsning og samarbeid for å fullføre oppgavene i riktig rekkefølge.

Forslag til oppgave:

Du trenger: Papir, penn, låser (eller imaginære låser), små esker eller beholdere, ledetråder (skriftlige, koder, puslespill osv.)

 1. Forberedelse:

  • Velg et rom eller en område i huset som skal være «escape roomet». Dette kan være stuen, kjelleren, eller et soverom.
  • Lag en rekke gåter, ledetråder og koder som familien må løse for å komme videre. Dette kan inkludere rebuslignende gåter, kryptiske meldinger, matteoppgaver, eller oppgaver som krever å finne skjulte gjenstander.
  • Plasser låser (eller imaginære låser) på ulike steder i rommet.
  • Sett opp små esker eller beholdere som representerer «skattekister». Disse kan inneholde små belønninger eller ledetråder til neste oppgave.
 2. Starten:

  • Gi familien den første ledetråden som leder dem til det første puslespillet eller oppgaven. For eksempel: «Finn bokstavene under teppet som leder til første kode.»
 3. Gåter og Ledetråder:

  • La gåter og ledetråder lede familien fra ett sted til et annet. For eksempel: en gåte kan være «Hvor finner du svar på mange spørsmål?». Løsningen kan være «I en bok», og neste ledetråd kan være plassert i en bok.
  • Bruk koder som må dekodes for å gi neste hint. Dette kan inkludere å løse matematikkoppgaver eller dekode hemmelige meldinger.
 4. Samarbeid og Låser:

  • La familiemedlemmer samarbeide for å løse oppgavene og finne ledetråder.
  • Når de har løst en oppgave, får de en «nøkkel» til å låse opp neste lås (eller neste ledetråd).
 5. Skatten:

  • Siste ledetråd leder til den endelige «skattekisten». Her kan du legge en liten belønning som en premie for å fullføre escape room-eventyret.

Variasjoner og kompleksitet kan tilpasses familiens interesser og aldersgruppe. Dette er en morsom måte å stimulere hjernen og samarbeide på, samtidig som dere skaper en unik og minneverdig opplevelse sammen.

Les mer

Opplev spenningen med hjemme-escape room med vår unike ‘Escape Room i stua’ aktivitet! Utfordre familien til å løse gåter, knekke koder og samarbeide for å unnslippe det virtuelle rommet. Med engasjerende oppgaver som tester kritisk tenkning og problemløsningsevner, er dette den perfekte måten å styrke samarbeidet i familien. Vårt tilpassede opplegg inkluderer gåter, ledetråder og låser, og gir en unik og minneverdig opplevelse. Bli med på denne spennende reisen og skap gode minner sammen med familien. Prøv ‘Escape Room i stua’ i dag og opplev eventyret hjemme!