Slik lager armbånd

iStock 519889681 ativiteter til barn

Slik lager du armbånd

 1. Perlearmbånd:
 • Materialer: Elastisk tråd eller fiskelinje, perler av forskjellige størrelser og former, eventuelt en sikkerhetsnål (hvis nødvendig).
 • Trinn:
  1. Klipp en lengde med elastisk tråd eller fiskelinje som passer rundt håndleddet til barnet, med litt ekstra lengde for å knyte en knute.
  2. Begynn med å tre en sikkerhetsnål gjennom den ene enden av tråden for å hjelpe barnet med å træ perlene på tråden.
  3. La barnet velge og træ perlene på tråden i ønsket mønster eller rekkefølge.
  4. Når alle perlene er trædd på tråden, fjern sikkerhetsnålen (hvis brukt) og knyt en dobbelknute for å sikre perlene på plass.
  5. Klipp av eventuell overflødig tråd eller fiskeline, og armbåndet er klart til bruk!
 1. Flettet armbånd:
 • Materialer: Garn, tråd eller snøre i forskjellige farger.
 • Trinn:
  1. Klipp tre lengder med garn, tråd eller snøre av samme lengde. Lengden vil avhenge av størrelsen på barnets håndledd og hvor bredt armbåndet skal være.
  2. Knyt en knute i den ene enden av de tre trådene for å feste dem sammen.
  3. Hold den festede enden av trådene sammen og flett dem sammen ved å krysse den midterste tråden over den venstre tråden, og deretter krysse den midterste tråden over den høyre tråden.
  4. Fortsett å flette trådene sammen ved å krysse midtertråden over den ytre tråden på motsatt side, og fortsett å gjenta denne bevegelsen til du når ønsket lengde.
  5. Når flettingen er ferdig, knyt en knute i enden av trådene for å sikre armbåndet. Klipp av eventuell overflødig tråd, og armbåndet er klart til bruk!
 1. Vennskapsarmbånd:
 • Materialer: Garn, tråd eller strikketråd i forskjellige farger.
 • Trinn:
  1. Klipp tre eller flere lengder med garn, tråd eller strikketråd av samme lengde. Lengden vil avhenge av størrelsen på barnets håndledd og hvor bredt armbåndet skal være.
  2. Knyt en knute i den ene enden av trådene for å feste dem sammen.
  3. Del trådene inn i to like grupper, og la barnet holde den ene gruppen mens du holder den andre.
  4. La barnet krysse tråden fra sin gruppe over til din gruppe, og du gjør det samme med tråden fra din gruppe til barnets gruppe. Fortsett å krysse trådene over hverandre.
  5. Fortsett å krysse trådene til armbåndet er langt nok til å passe rundt håndleddet til barnet.
  6. Når armbåndet er langt nok, knyt en knute i enden av trådene for å sikre armbåndet. Klipp av eventuell overflødig tråd, og armbåndet er klart til bruk!

Husk å tilpasse materialene og teknikkene etter barnets ferdighetsnivå og alder. Overvåk også barnet under prosessen for å sikre trygg bruk av materialer og verktøy.