Plant en hage

iStock 527240186 ativiteter til barn
  1. Planlegg hagen: Bestem hva slags planter du ønsker å plante og hvor du vil plassere dem. Velg planter som passer til området og klimaet der du bor.

  2. Forbered jorden: Fjern ugress og steiner fra området der du vil plante. Løsne jorden ved å grave eller rake den, og tilsett eventuelt kompost eller annen næringsrik jord for å gi plantene en god start.

  3. Velg plantene: La barna være med på å velge hvilke planter de ønsker å plante. Velg gjerne planter som vokser fort, som for eksempel gulrøtter, reddiker eller solsikker, slik at barna kan se resultatene av arbeidet sitt relativt raskt.

  4. Planting: Grav hull i jorden med en spade eller lag små groper med fingeren. Plasser plantene i hullene eller gropene og dekk til med jord. Vann plantene godt etter planting.

  5. Pleie av hagen: Vis barna hvordan de kan vanne plantene, luke ugress og gjøre andre enkle oppgaver for å holde hagen frisk og sunn. Oppmuntre barna til å sjekke hagen regelmessig for å se hvordan plantene vokser.

  6. Høsting: Når plantene er klare til å høstes, la barna hjelpe til med å plukke og samle inn grønnsaker eller blomster. Dette er en flott måte å lære om matproduksjon og hvordan man kan nyte fruktene av eget arbeid.

Lag gjerne en liten hagebok hvor dere kan notere ned hva dere har plantet og hvordan det har gått gjennom sesongene. Dette vil ikke bare være en fin måte å dokumentere prosessen på, men også en nyttig ressurs for fremtidige hageprosjekter.