Hoppende såpebobler

Hoppende såpebobler

Hoppende såpebobler

iStock 823387080 ativiteter til barn

Materialer:

 1. Oppvaskmiddel
 2. Sukker
 3. Vann
 4. En såpebobleblåser
 5. Hansker (kan være ullvotter)

Fremgangsmåte:

 1. Lag en såpeboblervæske ved å blande sammen 1 kopp varmt vann, 2 spiseskjeer sukker og 2 spiseskjeer oppvaskmiddel.
 2. Rør blandingen forsiktig til sukkeret er helt oppløst.
 3. La blandingen stå i noen minutter for å sikre at den er godt blandet.
 4. Ta på deg hanskene. De hjelper til å forhindre at såpeboblene sprekker når de lander på hendene dine.
 5. Dypp såpebobleblåseren i blandingen og blås forsiktig for å lage såpebobler.

Nå er du klar til å lage hoppende såpebobler! Forsiktig, rør boblene forsiktig med vottene. Du vil se at boblene ikke sprekker så lett og du kan til og med få dem til å «hoppe» på vottene dine. Dette er en flott måte å lære barna om overflatespenning og vitenskapen bak såpebobler.

Les mer

Er du på jakt etter aktiviteter for barn som både er morsomme og lærerike? Hos oss finner du et bredt spekter av aktiviteter som er perfekt designet for barn i alle aldre.

Aktiviteter for barn er viktige for deres utvikling og læring, og våre aktiviteter bidrar til å stimulere barnas kreativitet, logiske tenkning og problemløsningsevner. Fra spennende vitenskapelige eksperimenter til kreative kunstprosjekter og lærerike spill, har vi et stort utvalg av aktiviteter som barna vil elske.

Våre aktiviteter for barn er også designet for å være tilgjengelige og brukervennlige. De er lett å sette opp med materialer du ofte finner i hjemmet, og hver aktivitet kommer med detaljerte, trinnvise instruksjoner. Uansett om barnet ditt er interessert i vitenskap, kunst, matematikk eller bare ønsker å ha det gøy, har vi aktiviteter som passer for alle interesser.

Aktiviteter for barn er mer enn bare lek – de er en mulighet for barn til å lære, vokse og utforske verden rundt dem. Besøk vår hjemmeside i dag for å utforske vårt utvalg av aktiviteter for barn, og hjelp barna dine å utvikle en lidenskap for læring som vil vare livet ut.

Topp 30 sommeraktiviteter for barn

Topp 30 sommeraktiviteter for barn

Topp 30 sommeraktiviteter for barn

iStock 1176374852 ativiteter til barn
 1. Vannlek: Vannaktiviteter er flotte på varme sommerdager. Sett opp en vannspreder, en vannsklie eller fyll opp et basseng. La barna sprute og leke i vannet for å holde seg kjølige og ha det gøy.

 2. Sykkeltur: Ta en sykkeltur sammen med barna. Finn en sykkelsti eller et rolig område hvor de kan øve seg på å sykle. Dette er en flott aktivitet for å stimulere fysisk aktivitet og utforske nærområdet.

 3. Naturvandring: Ta med barna på en tur i naturen. Gå på stier, let etter dyrespor, utforsk ulike plantearter og se etter fugler. Dette kan være en flott mulighet til å lære om naturen og oppdage nye ting sammen.

 4. Stranddag: Hvis du bor i nærheten av en strand, er det å tilbringe en dag der en flott sommeraktivitet. La barna leke i sanden, bygge sandslott, svømme i vannet og kanskje til og med prøve seg på bølgesurfing eller bading.

 5. Skattejakt: Organiser en skattejakt i nærområdet eller i hagen. Lag en liste med gjenstander eller ledetråder som barna kan finne. Dette er en morsom og engasjerende aktivitet som stimulerer fantasi og problemløsning.

 6. Piknik i parken: Pakk en piknikkurv med favorittmaten til barna og dra til en nærliggende park. La barna leke på lekeplassen, kaste frisbee eller spille ballspill mens dere nyter maten i det fri.

 7. Utendørs kunst og håndverk: Ta med kunstaktivitetene utendørs. La barna male på steiner, lage naturkunst med blader og blomster, eller lage kreative håndverksprosjekter med naturlige materialer.

 8. Kamp med vannballonger: Organiser en vannballongkrig. Fyll opp vannballonger og del dem mellom barna. La dem ha det gøy med å kaste ballongene på hverandre og holde seg kjølige samtidig.

 9. Utendørs sport og leker: Spill ulike utendørs idretter og leker som fotball, frisbee, hoppetau eller krokket. Dette er flotte aktiviteter for å stimulere bevegelse og samarbeid.

 10. Camping i hagen: Sett opp telt i hagen og lag en campingopplevelse for barna. Lag bål, fortell historier rundt leirbålet og sov ute under stjernene. Dette kan være en spennende og minneverdig opplevelse for barna.

 11. Hagearbeid: Involver barna i hagearbeidet. La dem plante blomster eller grønnsaker, vanne plantene og ta vare på hagen. Dette gir dem en følelse av ansvar og hjelper dem med å lære om vekst og natur.

 12. Utekino: Sett opp en utendørs kinoforestilling i hagen. Heng opp et hvitt laken som skjerm, bruk en projektor og sett frem sitteplasser med puter og tepper. Barna kan nyte en filmkveld under stjernene.

 13. Skumfest: Organiser en skumfest i hagen ved å bruke en skummaskin eller en stor skumboblemaskin. Barna kan løpe rundt og leke i det glatte skummet.

 14. Friluftsmuseum eller dyrehage: Ta en tur til et nærliggende friluftsmuseum eller dyrehage. Dette gir barna en mulighet til å lære om historie, kultur og dyreliv på en morsom og interaktiv måte.

 15. Miniatyrhage: La barna lage sin egen miniatyrhage i en blomsterpotte eller en bokse. De kan bruke små planter, lekefigurer og andre dekorasjoner for å lage sitt eget fantasifulle landskap.

 16. Vannballongpinata: Fyll vannballonger og heng dem opp som en pinata. La barna slå på ballongene med en pinne eller et balltre for å få dem til å sprekke og sprute vann.

 17. Hinderløype: Sett opp en hinderløype i hagen med forskjellige utfordringer som tauklatring, hoppetau, hoppesekk, og krypende under tunneler. Dette er en flott aktivitet for å stimulere fysisk aktivitet og koordinasjon.

 18. Kreative skygger: Ta kreative bilder av barna mens de lager forskjellige former og figurer med skyggene sine. Dette kan være en morsom og kunstnerisk aktivitet som utforsker lys og skygge.

 19. Lek med vannballonger: Organiser leker med vannballonger som stafettløp eller kastekonkurranser. Dette er en flott måte å holde seg kjølig og ha det gøy på varme sommerdager.

 20. Utforskning av insekter og småkryp: Oppmuntre barna til å undersøke og observere insekter og småkryp i hagen. De kan bruke forstørrelsesglass og bøker om insekter for å lære mer om dem. 

 1. Kite flying: Ta med en drage til en åpen plass og la barna prøve å fly den. Dette er en morsom og spennende aktivitet som gir barna muligheten til å utforske vind og luftmotstand.

 2. Utendørs kunstutstilling: Oppfordre barna til å lage kunstverk utendørs ved å bruke kritt, maling eller fargeblyanter. Heng opp kunstverkene på et gjerde eller en vaskelinje for å lage en utendørs kunstutstilling.

 3. Boblefotball: Blås opp noen store bobler og la barna prøve å spille fotball mens de er inne i boblene. Dette gir en morsom og utfordrende twist til det vanlige fotballspillet.

 4. Naturcamp: Planlegg en overnattingstur eller en helg med camping i en naturskjønn omgivelse. La barna oppleve friluftslivet, lære om naturen og delta i aktiviteter som fisking, vandring og båtliv.

 5. Utendørs yogaseanse: Prøv ut yogaøvelser utendørs med barna. Sett opp yogamatter eller tepper i hagen og følg en barnetilpasset yogarutine. Dette bidrar til å fremme avslapning, fleksibilitet og kroppsbevissthet hos barna.

 6. Vannballongkasting: Marker et målområde og la barna konkurrere om å treffe målet ved å kaste vannballonger på avstand. Dette er en morsom og avkjølende aktivitet på varme sommerdager.

 7. Bygge en båt: Bruk resirkulerte materialer som plastflasker, korker eller biter av tre for å bygge en båt. La barna teste båten i en liten vannkilde som en fontene eller en rennende bekk.

 8. Skumraketter: Lag skumraketter ved å bruke brusflasker, vann og en pumpe. Fyll flasken med vann, sett på lokket og pump raskt for å sende rakettene høyt opp i luften.

 9. Utendørs teater: La barna sette opp en utendørs teaterforestilling. De kan skrive et skuespill eller tilpasse en kjent historie og invitere familie eller venner til å se på.

 10. Hulebygging: Oppfordre barna til å bygge huler eller fort i hagen ved hjelp av puter, tepper eller grener. Dette gir en morsom lekeplass og et sted å utforske og bruke fantasien.

Nyt sommeren og alle de spennende aktivitetene som kommer med den!

Les mer

Oppdag morsomme og spennende aktiviteter utendørs for barn! Gi barna dine den perfekte sommeropplevelsen med vårt utvalg av engasjerende aktiviteter som kombinerer moro, læring og frisk luft. Uansett om du har tilgang til en hage, park eller strand, har vi de beste aktivitetene som vil holde barna underholdt og aktive hele sommeren.

Vårt utvalg av utendørsaktiviteter for barn er nøye kuratert for å stimulere deres fantasi, fysiske utvikling og læring. Fra vannlek og naturvandringer til kreativt kunstverk og spennende skattejakter, er det noe for alle aldre og interesser.

La barna utforske den fantastiske verden rundt dem gjennom vannlek. La dem leke i vannsprederen, utforske vannsklier eller bygge sandslott på stranden. Dette er en flott måte å holde dem avkjølt og gi dem timer med moro under solen.

Oppmuntre barnas kreativitet med utendørs kunstaktiviteter. La dem male på steiner, lage naturkunstverk med blader og blomster, eller utforske kunstneriske muligheter med kritt på fortauet. Dette vil ikke bare fremme deres kreative tenkning, men også gi dem en dypere forbindelse med naturen.

Planlegg spennende skattejakter i hagen eller parken. La barna følge ledetråder, løse gåter og finne skjulte skatter. Dette vil utvikle deres problemløsningsferdigheter og gi dem en følelse av oppdagelse og eventyr.

Ta barna med ut på naturvandringer og utforskning. La dem oppdage plantelivet, se etter dyrespor og lære om den naturlige verden. Dette vil bidra til å utvikle deres nysgjerrighet og bevissthet om miljøet.

Alle disse aktivitetene er designet med barnas trivsel og læring i tankene. De vil ikke bare nyte å være ute i naturen, men også utvikle sin fysiske koordinasjon, problemløsningsferdigheter og kreativitet.

Så bli med oss på denne spennende reisen ut i naturen med barna dine. Opprett magiske sommerminner og gi dem muligheten til å utforske, leke og lære i den store utendørsskolen. Ta del i våre utendørsaktiviteter for barn i dag og gi dem en sommer de aldri vil glemme!

Eksperiment: Lag regnbuer i et glass

Eksperiment: Lag regnbuer i et glass

Eksperiment: Lag regnbuer i et glass

iStock 1389049138 ativiteter til barn

Materialer:

 1. Et høyt, gjennomsiktig glass eller en vase
 2. Forskjellige væsker med forskjellige tettheter, som honning, olivenolje, oppvaskmiddel, vann, og alkohol (rubbing alkohol eller isopropanol)

Fremgangsmåte:

 1. Forbered glasset: Sørg for at glasset er rent og tørt før du begynner.
 2. Tilsett væskene: Start med å helle den tyngste væsken (honning) forsiktig ned i bunnen av glasset. Pass på å helle sakte slik at væsken ikke spruter på sidene av glasset.
 3. Lag lag: Deretter kan du forsiktig tilsette de andre væskene, en etter en, i rekkefølgen av deres tetthet. For eksempel, etter honning, kan du tilsette oppvaskmiddel, deretter vann, deretter olivenolje, og til slutt alkohol. Vær veldig forsiktig og tålmodig når du heller hver væske for å forhindre at de blander seg.
 4. Observer regnbuen: Når du har tilført alle væskene, bør du kunne se dem lagdelt i glasset som en regnbue.

Dette eksperimentet er en flott måte å lære barn om konseptet med tetthet og hvordan forskjellige væsker kan interagere med hverandre. Det viser også hvordan forskjellige stoffer kan ha forskjellige tettheter, selv om de ser like ut for det blotte øye.

Les mer

Lag Regnbuer i et Glass: Lær Om Tetthet Gjennom Dette Fargerike Vitenskapelige Eksperimentet For Barn

Vil du introdusere barna dine for den fascinerende verden av vitenskap på en morsom og fargerik måte? Prøv vårt «Lag Regnbuer i et Glass» eksperiment! Dette engasjerende vitenskapelige eksperimentet er en fantastisk måte å lære barn om det komplekse konseptet med tetthet, og hvordan forskjellige væsker interagerer med hverandre.

Ved hjelp av enkle materialer som et høyt gjennomsiktig glass og forskjellige væsker som honning, oppvaskmiddel, vann, olivenolje, og alkohol, kan du og barna skape deres egen regnbue rett hjemme. Se barnas øyne lyse opp med undring når de ser de forskjellige lagene av farger dukke opp i glasset.

«Lag Regnbuer i et Glass» er mer enn bare et vitenskapelig eksperiment for barn – det er en kunstnerisk opplevelse og en læringsmulighet. Den lærer barna å være tålmodige og forsiktige, samtidig som de lærer om den fascinerende vitenskapen bak tetthet og væsker.

Dette eksperimentet er perfekt for en regnværsdag, en vitenskapstime hjemme, eller bare en morsom aktivitet å gjøre sammen som en familie. Oppdag gleden ved å lære om vitenskap gjennom kreative og interaktive eksperimenter.

Dyk ned i vitenskapens fargerike verden med vårt «Lag Regnbuer i et Glass» eksperiment. Utforsk, lær og skap fargerike minner med dette spennende vitenskapelige prosjektet!

Eksperiment: Magisk melk

Eksperiment: Magisk melk

Eksperiment: Magisk melk

iStock 1325288329 ativiteter til barn

Materialer:

 1. En tallerken eller en grunne skål
 2. Helmelk eller fløte (jo høyere fettinnhold, jo bedre vil eksperimentet fungere)
 3. Forskjellige farger av matfarging
 4. Oppvaskmiddel
 5. Q-tips

Fremgangsmåte:

 1. Forbered tallerkenen: Hell nok melk eller fløte i tallerkenen for å dekke bunnen.

 2. Legg til farge: Tilsett forskjellige farger av matfarge til melken. Legg farge dråpene rundt forskjellige steder på tallerkenen. Du kan bruke så mange eller så få farger som du vil, men fire til fem dråper av hver farge er vanligvis nok.

 3. Tilsett oppvaskmiddel: Dypp en Q-tips i oppvaskmiddel. Du trenger ikke mye, bare nok til å dekke spissen.

 4. Se magien skje: Plasser Q-tipsen med oppvaskmiddel i midten av en av fargene. Ikke rør rundt, bare plasser den der og se hva som skjer. Fargene vil begynne å bevege seg og blande seg på utrolige måter!

Dette eksperimentet er en flott måte å introdusere barna til konseptene om overflatespenning og hvordan forskjellige stoffer kan interagere. Oppvaskmiddel bryter ned fettet i melken, noe som forårsaker bevegelse av matfargene.

Dette eksperimentet er veldig visuelt tiltalende og engasjerende for barn, og kan lett tilpasses med forskjellige farger for å gjøre det enda mer spennende.

Les mer

Magisk Melk Eksperiment: Utforsk Vitenskapens Fargerike Verden Med Barna Dine

Er du på utkikk etter en spennende, engasjerende og lærerik aktivitet for barna? Utforsk vitenskapens fargerike verden med vårt «Magisk Melk» eksperiment! Denne interaktive aktiviteten kombinerer vitenskap og kunst, og lærer barna om fascinerende konsepter som overflatespenning og kjemiske reaksjoner på en morsom og engasjerende måte.

Bruk enkle husholdningsartikler som en tallerken, helmelk eller fløte, fargerik matfarge, oppvaskmiddel, og Q-tips, og forvandle melk til et levende kaleidoskop av farger rett foran øynene deres. Se barnas øyne lyse opp med forundring når de ser fargene danse og blande seg på magiske måter.

«Magisk Melk» er ikke bare et flott eksperiment for barn, men også en fantastisk fotomulighet. Ta bilder av de levende fargene som spiraler og swirler i melken, og skap minner som vil vare livet ut.

Dette vitenskapelige eksperimentet for barn er en flott aktivitet for regnværsdager, vitenskapelige prosjekter, eller bare en moro læringsopplevelse hjemme. Utforsk de fantastiske mønstrene og fargene som oppstår når oppvaskmiddel interagerer med fettet i melken. Lær om hvordan forskjellige stoffer påvirker hverandre på morsomme og kreative måter.

Dykk ned i vitenskapens verden med «Magisk Melk» eksperimentet. Utforsk, lær, og ha det gøy med fargene i vitenskapen!

Topp 10 uteleker for barn

Topp 10 uteleker for barn

Topp 10 uteleker for barn

iStock 647553172 ativiteter til barn

Her er noen forslag til uteleker som du kan lage selv eller rigge til:

 1. Hinderløype: Sett opp en hinderløype i hagen eller på lekeplassen ved hjelp av hoppetau, kjegler, tepper, planker og andre gjenstander. Barna kan løpe, hoppe, krype og klatre seg gjennom hinderne.

 2. Skattejakt: Lag en skattejakt ved å lage ledetråder og gjemme små «skatter» rundt området. Barna kan følge ledetrådene og lete etter skattene. Du kan også lage et skattekart for ekstra moro.

 3. Vannlek: Sett opp en vannspreder eller en vannsklie i hagen. Barna kan leke og kjøle seg ned i vannet på varme dager. Du kan også fylle opp vannballonger eller vanntanker for vannkrig.

 4. Bygge en krokodillebekk: Bruk planker, papp eller markeringstape til å lage en imaginær krokodillebekk på bakken. Barna kan hoppe fra «stein» til «stein» uten å berøre «vannet». Dette er en fin måte å trene balanse og koordinasjon på.

 5. Hoppestrikk: Lag ditt eget hoppestrikk ved å binde sammen en lang elastisk snor. Barna kan hoppe over det mens to personer svinger det. Du kan også prøve forskjellige hoppestrikkmønstre og utfordringer.

 6. Fotballgolf: Sett opp en bane i hagen ved å plassere forskjellige mål rundt området. Barna kan sparke ballen fra startpunktet og prøve å få ballen i hvert mål med færrest mulig spark.

 7. Maling med vann: Gi barna en bøtte med vann og malerpensler. La dem male på fortauet, hagegjerdet eller andre egnede overflater med vann. Malingen forsvinner når vannet tørker, så det er en ren og enkel aktivitet.

 8. Bygg en lekehytte: Bruk tepper, puter og møbler til å bygge en lekehytte i hagen. Barna kan leke og bruke fantasien inni hytten. Dette kan også være en fin aktivitet på regnværsdager.

 9. Naturens skattejakt: Lag en liste med ulike naturgjenstander som barna kan finne utendørs, for eksempel en spesiell stein, et fargerikt blad, en fjær eller en kongle. Barna kan gå på skattejakt og samle inn gjenstandene.

 10. Ballongtennis: Lag ballongtennisracketer ved å feste en tynn trepinne eller en papirplate til en lang papprull. Blås opp en ballong og bruk racketer til å slå ballongen frem og tilbake over et nett eller bare mellom deltakerne.

Håper disse ideene inspirerer deg til å lage morsomme uteleker for barna!

Les mer

Innledning: Å få barna utendørs og engasjert i lek og aktiviteter er avgjørende for deres fysiske helse, utvikling og velvære. Uteleker gir en flott mulighet til å utforske naturen, stimulere fantasien og oppmuntre til sosialt samspill. I dette innlegget vil vi dele ideer og inspirasjon for uteleker som vil begeistre og glede barna dine. Les videre for å oppdage kreative og morsomme aktiviteter som kan gjøres i hagen, på lekeplassen eller i parken.

 1. Utforsk naturen: La barna utforske naturen og oppdage skjulte skatter i omgivelsene. Oppfordre dem til å lete etter spennende steiner, vakre blomster, interessante insekter eller fargerike blader. Dette kan stimulere deres nysgjerrighet og interesse for den naturlige verden.

 2. Bygg og skap: Gi barna materialer som pinner, kvister, blader, kongler eller steiner, og oppfordre dem til å bygge og skape. De kan lage små hytter, kunstverk, figurer eller fantasifulle strukturer. Dette er en flott måte å stimulere deres kreativitet og problemløsningsevner på.

 3. Rollespill og teater: Oppmuntre barna til å bruke fantasien ved å delta i rollespill og teater utendørs. De kan kle seg ut som sine favorittkarakterer, improvisere historier eller sette opp korte skuespill. Dette vil ikke bare være underholdende, men også bidra til å utvikle deres sosiale ferdigheter og forestillingsevne.

 4. Sportsaktiviteter: Organiser sportsaktiviteter som fotball, basketball, sykling eller frisbee. Dette vil bidra til å fremme deres fysiske helse og motoriske ferdigheter. Lag små konkurranser eller bare ha det gøy og lek sammen som en familie eller med andre barn.

 5. Lek i sand eller vann: Hvis du har tilgang til en sandkasse eller vannområde, la barna få utforske og leke der. De kan bygge sandslott, lage sandkaker, grave kanaler for vann eller bare nyte den sensoriske opplevelsen av å leke med sand og vann.

 6. Piknik og utendørs lunsj: Arranger en hyggelig piknik eller utendørs lunsj for barna. Ta med teppe, mat og snacks, og nyt måltidet under åpen himmel. Dette kan også være en flott anledning til å slappe av, snakke og nyte naturen sammen.

 7. Utforsk lekeplassen: Ta barna med til lekeplassen og la dem leke på forskjellige lekeapparater. Dette gir dem muligheten til å utfordre seg selv fysisk, samhandle med andre barn og glede seg over en rekke lekemuligheter.

 8. Organiser en scavenger-jakt: Lag en scavenger-jakt ved å lage en liste med gjenstander eller oppgaver som barna må finne eller fullføre utendørs. Dette vil oppmuntre til utforskning, observasjon og problemløsning.

 9. Flyv drager: Pakk med deg en drage og dra til et åpent område hvor barna kan fly den. Drageflyging er en morsom og spennende aktivitet som kan glede både små og store.

 10. Yoga eller avslapning: Organiser en utendørs yogaøkt eller avslapningstid for barna. Dette kan hjelpe dem med å roe ned, forbedre konsentrasjonen og skape en følelse av indre ro og velvære.

Avslutning: Med disse kreative og morsomme utelekeideene kan du hjelpe barna dine med å utforske, lære og glede seg over utendørsverdenen. Uansett om det er gjennom utforskning av naturen, bygging og skapelse, rollespill eller sportsaktiviteter, er det utallige muligheter for å skape minneverdige øyeblikk og stimulere barnas fantasi og kreativitet. Gå ut og nyt naturen sammen med barna dine!