Escape Room i stua

Escape Room i stua

Escape Room i stua

iStock 980907458 ativiteter til barn

Beskrivelse: Escape Room i stua er en spennende og utfordrende aktivitet der familien må samarbeide for å løse gåter, finne ledetråder og åpne låser for å «unnslippe» et virtuelt rom. Dette hjemme-escape room-eventyret krever kritisk tenkning, problemløsning og samarbeid for å fullføre oppgavene i riktig rekkefølge.

Forslag til oppgave:

Du trenger: Papir, penn, låser (eller imaginære låser), små esker eller beholdere, ledetråder (skriftlige, koder, puslespill osv.)

 1. Forberedelse:

  • Velg et rom eller en område i huset som skal være «escape roomet». Dette kan være stuen, kjelleren, eller et soverom.
  • Lag en rekke gåter, ledetråder og koder som familien må løse for å komme videre. Dette kan inkludere rebuslignende gåter, kryptiske meldinger, matteoppgaver, eller oppgaver som krever å finne skjulte gjenstander.
  • Plasser låser (eller imaginære låser) på ulike steder i rommet.
  • Sett opp små esker eller beholdere som representerer «skattekister». Disse kan inneholde små belønninger eller ledetråder til neste oppgave.
 2. Starten:

  • Gi familien den første ledetråden som leder dem til det første puslespillet eller oppgaven. For eksempel: «Finn bokstavene under teppet som leder til første kode.»
 3. Gåter og Ledetråder:

  • La gåter og ledetråder lede familien fra ett sted til et annet. For eksempel: en gåte kan være «Hvor finner du svar på mange spørsmål?». Løsningen kan være «I en bok», og neste ledetråd kan være plassert i en bok.
  • Bruk koder som må dekodes for å gi neste hint. Dette kan inkludere å løse matematikkoppgaver eller dekode hemmelige meldinger.
 4. Samarbeid og Låser:

  • La familiemedlemmer samarbeide for å løse oppgavene og finne ledetråder.
  • Når de har løst en oppgave, får de en «nøkkel» til å låse opp neste lås (eller neste ledetråd).
 5. Skatten:

  • Siste ledetråd leder til den endelige «skattekisten». Her kan du legge en liten belønning som en premie for å fullføre escape room-eventyret.

Variasjoner og kompleksitet kan tilpasses familiens interesser og aldersgruppe. Dette er en morsom måte å stimulere hjernen og samarbeide på, samtidig som dere skaper en unik og minneverdig opplevelse sammen.

Les mer

Opplev spenningen med hjemme-escape room med vår unike ‘Escape Room i stua’ aktivitet! Utfordre familien til å løse gåter, knekke koder og samarbeide for å unnslippe det virtuelle rommet. Med engasjerende oppgaver som tester kritisk tenkning og problemløsningsevner, er dette den perfekte måten å styrke samarbeidet i familien. Vårt tilpassede opplegg inkluderer gåter, ledetråder og låser, og gir en unik og minneverdig opplevelse. Bli med på denne spennende reisen og skap gode minner sammen med familien. Prøv ‘Escape Room i stua’ i dag og opplev eventyret hjemme!

Eksperiment: luftballong

Eksperiment: luftballong

Eksperiment: luftballong

iStock 619248528 ativiteter til barn

Å lage en enkel luftballong kan være en morsom og lærerik aktivitet for barn. Her er en trinnvis guide på hvordan du kan lage en enkel luftballong ved bruk av husholdningsartikler:

Materialer:

 1. Tynn plastsekk (for eksempel en renserisekk)
 2. Tynn ståltråd
 3. Fire telys
 4. Tape
 5. Fyrstikker eller lighter
 6. Hjelp fra en voksen

Instruksjoner:

 1. Åpne plastsekken helt og glatt ut eventuelle rynker. Dette vil bli ballongen din, så pass på at det ikke er noen hull eller revner i sekken.
 2. Lag en ramme for telysene ved å bøye ståltråden til en firkantet form. Rammen bør være stor nok til å holde alle fire telysene, men liten nok til å passe komfortabelt under plastsekken.
 3. Fest telysene til rammen med tape. Pass på at de er jevnt fordelt på rammen.
 4. Fest rammen med telysene til bunnen av plastsekken. Pass på at den henger sentrert under åpningen av sekken. Bruk tape for å feste rammen til sekken.
 5. Nå er du klar til å sende opp ballongen. Dette trinnet bør gjøres utendørs og med hjelp fra en voksen. Telysene skal tennes en etter en. Når alle fire telysene er tent, vil varmen fra telysene få luften i sekken til å bli varmere enn luften utenfor. Etter litt tid skal sekken begynne å stige.
 6. Slipp forsiktig ballongen og se den stige til himmels!

Advarsel: Vær oppmerksom på at selv om dette er en morsom eksperiment, er det også en brannfare. Du bør alltid ha en voksen til stede, og du bør ikke gjøre dette i nærheten av trær, bygninger eller andre brennbare materialer. I tillegg er det viktig å merke seg at i mange land er det ulovlig å sende opp hjemmelagde luftballonger på grunn av brannfaren de kan utgjøre. Sjekk lokale lover og forskrifter før du prøver dette eksperimentet.

Les mer

Utforsk vitenskapen bak luftfyllte eventyr med vårt spennende eksperiment: Luftballong! Dette enkle og lærerike prosjektet tar barna med på en reise inn i grunnleggende fysiske prinsipper. Gjennom å skape deres egen luftballong og se den stige mot himmelen, vil barna oppdage konsepter som varme, lufttrykk og oppdrift på en engasjerende måte. Vår trinnvise veiledning sikrer at eksperimentet er både moro og lærerikt, og gir en hands-on opplevelse som fremmer nysgjerrighet og utforskning. Prøv vårt Luftballong-eksperiment i dag og gi barna en annerledes måte å lære og utforske på!

Hoppende såpebobler

Hoppende såpebobler

Hoppende såpebobler

iStock 823387080 ativiteter til barn

Materialer:

 1. Oppvaskmiddel
 2. Sukker
 3. Vann
 4. En såpebobleblåser
 5. Hansker (kan være ullvotter)

Fremgangsmåte:

 1. Lag en såpeboblervæske ved å blande sammen 1 kopp varmt vann, 2 spiseskjeer sukker og 2 spiseskjeer oppvaskmiddel.
 2. Rør blandingen forsiktig til sukkeret er helt oppløst.
 3. La blandingen stå i noen minutter for å sikre at den er godt blandet.
 4. Ta på deg hanskene. De hjelper til å forhindre at såpeboblene sprekker når de lander på hendene dine.
 5. Dypp såpebobleblåseren i blandingen og blås forsiktig for å lage såpebobler.

Nå er du klar til å lage hoppende såpebobler! Forsiktig, rør boblene forsiktig med vottene. Du vil se at boblene ikke sprekker så lett og du kan til og med få dem til å «hoppe» på vottene dine. Dette er en flott måte å lære barna om overflatespenning og vitenskapen bak såpebobler.

Les mer

Er du på jakt etter aktiviteter for barn som både er morsomme og lærerike? Hos oss finner du et bredt spekter av aktiviteter som er perfekt designet for barn i alle aldre.

Aktiviteter for barn er viktige for deres utvikling og læring, og våre aktiviteter bidrar til å stimulere barnas kreativitet, logiske tenkning og problemløsningsevner. Fra spennende vitenskapelige eksperimenter til kreative kunstprosjekter og lærerike spill, har vi et stort utvalg av aktiviteter som barna vil elske.

Våre aktiviteter for barn er også designet for å være tilgjengelige og brukervennlige. De er lett å sette opp med materialer du ofte finner i hjemmet, og hver aktivitet kommer med detaljerte, trinnvise instruksjoner. Uansett om barnet ditt er interessert i vitenskap, kunst, matematikk eller bare ønsker å ha det gøy, har vi aktiviteter som passer for alle interesser.

Aktiviteter for barn er mer enn bare lek – de er en mulighet for barn til å lære, vokse og utforske verden rundt dem. Besøk vår hjemmeside i dag for å utforske vårt utvalg av aktiviteter for barn, og hjelp barna dine å utvikle en lidenskap for læring som vil vare livet ut.

Topp 30 sommeraktiviteter for barn

Topp 30 sommeraktiviteter for barn

Topp 30 sommeraktiviteter for barn

iStock 1176374852 ativiteter til barn
 1. Vannlek: Vannaktiviteter er flotte på varme sommerdager. Sett opp en vannspreder, en vannsklie eller fyll opp et basseng. La barna sprute og leke i vannet for å holde seg kjølige og ha det gøy.

 2. Sykkeltur: Ta en sykkeltur sammen med barna. Finn en sykkelsti eller et rolig område hvor de kan øve seg på å sykle. Dette er en flott aktivitet for å stimulere fysisk aktivitet og utforske nærområdet.

 3. Naturvandring: Ta med barna på en tur i naturen. Gå på stier, let etter dyrespor, utforsk ulike plantearter og se etter fugler. Dette kan være en flott mulighet til å lære om naturen og oppdage nye ting sammen.

 4. Stranddag: Hvis du bor i nærheten av en strand, er det å tilbringe en dag der en flott sommeraktivitet. La barna leke i sanden, bygge sandslott, svømme i vannet og kanskje til og med prøve seg på bølgesurfing eller bading.

 5. Skattejakt: Organiser en skattejakt i nærområdet eller i hagen. Lag en liste med gjenstander eller ledetråder som barna kan finne. Dette er en morsom og engasjerende aktivitet som stimulerer fantasi og problemløsning.

 6. Piknik i parken: Pakk en piknikkurv med favorittmaten til barna og dra til en nærliggende park. La barna leke på lekeplassen, kaste frisbee eller spille ballspill mens dere nyter maten i det fri.

 7. Utendørs kunst og håndverk: Ta med kunstaktivitetene utendørs. La barna male på steiner, lage naturkunst med blader og blomster, eller lage kreative håndverksprosjekter med naturlige materialer.

 8. Kamp med vannballonger: Organiser en vannballongkrig. Fyll opp vannballonger og del dem mellom barna. La dem ha det gøy med å kaste ballongene på hverandre og holde seg kjølige samtidig.

 9. Utendørs sport og leker: Spill ulike utendørs idretter og leker som fotball, frisbee, hoppetau eller krokket. Dette er flotte aktiviteter for å stimulere bevegelse og samarbeid.

 10. Camping i hagen: Sett opp telt i hagen og lag en campingopplevelse for barna. Lag bål, fortell historier rundt leirbålet og sov ute under stjernene. Dette kan være en spennende og minneverdig opplevelse for barna.

 11. Hagearbeid: Involver barna i hagearbeidet. La dem plante blomster eller grønnsaker, vanne plantene og ta vare på hagen. Dette gir dem en følelse av ansvar og hjelper dem med å lære om vekst og natur.

 12. Utekino: Sett opp en utendørs kinoforestilling i hagen. Heng opp et hvitt laken som skjerm, bruk en projektor og sett frem sitteplasser med puter og tepper. Barna kan nyte en filmkveld under stjernene.

 13. Skumfest: Organiser en skumfest i hagen ved å bruke en skummaskin eller en stor skumboblemaskin. Barna kan løpe rundt og leke i det glatte skummet.

 14. Friluftsmuseum eller dyrehage: Ta en tur til et nærliggende friluftsmuseum eller dyrehage. Dette gir barna en mulighet til å lære om historie, kultur og dyreliv på en morsom og interaktiv måte.

 15. Miniatyrhage: La barna lage sin egen miniatyrhage i en blomsterpotte eller en bokse. De kan bruke små planter, lekefigurer og andre dekorasjoner for å lage sitt eget fantasifulle landskap.

 16. Vannballongpinata: Fyll vannballonger og heng dem opp som en pinata. La barna slå på ballongene med en pinne eller et balltre for å få dem til å sprekke og sprute vann.

 17. Hinderløype: Sett opp en hinderløype i hagen med forskjellige utfordringer som tauklatring, hoppetau, hoppesekk, og krypende under tunneler. Dette er en flott aktivitet for å stimulere fysisk aktivitet og koordinasjon.

 18. Kreative skygger: Ta kreative bilder av barna mens de lager forskjellige former og figurer med skyggene sine. Dette kan være en morsom og kunstnerisk aktivitet som utforsker lys og skygge.

 19. Lek med vannballonger: Organiser leker med vannballonger som stafettløp eller kastekonkurranser. Dette er en flott måte å holde seg kjølig og ha det gøy på varme sommerdager.

 20. Utforskning av insekter og småkryp: Oppmuntre barna til å undersøke og observere insekter og småkryp i hagen. De kan bruke forstørrelsesglass og bøker om insekter for å lære mer om dem. 

 1. Kite flying: Ta med en drage til en åpen plass og la barna prøve å fly den. Dette er en morsom og spennende aktivitet som gir barna muligheten til å utforske vind og luftmotstand.

 2. Utendørs kunstutstilling: Oppfordre barna til å lage kunstverk utendørs ved å bruke kritt, maling eller fargeblyanter. Heng opp kunstverkene på et gjerde eller en vaskelinje for å lage en utendørs kunstutstilling.

 3. Boblefotball: Blås opp noen store bobler og la barna prøve å spille fotball mens de er inne i boblene. Dette gir en morsom og utfordrende twist til det vanlige fotballspillet.

 4. Naturcamp: Planlegg en overnattingstur eller en helg med camping i en naturskjønn omgivelse. La barna oppleve friluftslivet, lære om naturen og delta i aktiviteter som fisking, vandring og båtliv.

 5. Utendørs yogaseanse: Prøv ut yogaøvelser utendørs med barna. Sett opp yogamatter eller tepper i hagen og følg en barnetilpasset yogarutine. Dette bidrar til å fremme avslapning, fleksibilitet og kroppsbevissthet hos barna.

 6. Vannballongkasting: Marker et målområde og la barna konkurrere om å treffe målet ved å kaste vannballonger på avstand. Dette er en morsom og avkjølende aktivitet på varme sommerdager.

 7. Bygge en båt: Bruk resirkulerte materialer som plastflasker, korker eller biter av tre for å bygge en båt. La barna teste båten i en liten vannkilde som en fontene eller en rennende bekk.

 8. Skumraketter: Lag skumraketter ved å bruke brusflasker, vann og en pumpe. Fyll flasken med vann, sett på lokket og pump raskt for å sende rakettene høyt opp i luften.

 9. Utendørs teater: La barna sette opp en utendørs teaterforestilling. De kan skrive et skuespill eller tilpasse en kjent historie og invitere familie eller venner til å se på.

 10. Hulebygging: Oppfordre barna til å bygge huler eller fort i hagen ved hjelp av puter, tepper eller grener. Dette gir en morsom lekeplass og et sted å utforske og bruke fantasien.

Nyt sommeren og alle de spennende aktivitetene som kommer med den!

Les mer

Oppdag morsomme og spennende aktiviteter utendørs for barn! Gi barna dine den perfekte sommeropplevelsen med vårt utvalg av engasjerende aktiviteter som kombinerer moro, læring og frisk luft. Uansett om du har tilgang til en hage, park eller strand, har vi de beste aktivitetene som vil holde barna underholdt og aktive hele sommeren.

Vårt utvalg av utendørsaktiviteter for barn er nøye kuratert for å stimulere deres fantasi, fysiske utvikling og læring. Fra vannlek og naturvandringer til kreativt kunstverk og spennende skattejakter, er det noe for alle aldre og interesser.

La barna utforske den fantastiske verden rundt dem gjennom vannlek. La dem leke i vannsprederen, utforske vannsklier eller bygge sandslott på stranden. Dette er en flott måte å holde dem avkjølt og gi dem timer med moro under solen.

Oppmuntre barnas kreativitet med utendørs kunstaktiviteter. La dem male på steiner, lage naturkunstverk med blader og blomster, eller utforske kunstneriske muligheter med kritt på fortauet. Dette vil ikke bare fremme deres kreative tenkning, men også gi dem en dypere forbindelse med naturen.

Planlegg spennende skattejakter i hagen eller parken. La barna følge ledetråder, løse gåter og finne skjulte skatter. Dette vil utvikle deres problemløsningsferdigheter og gi dem en følelse av oppdagelse og eventyr.

Ta barna med ut på naturvandringer og utforskning. La dem oppdage plantelivet, se etter dyrespor og lære om den naturlige verden. Dette vil bidra til å utvikle deres nysgjerrighet og bevissthet om miljøet.

Alle disse aktivitetene er designet med barnas trivsel og læring i tankene. De vil ikke bare nyte å være ute i naturen, men også utvikle sin fysiske koordinasjon, problemløsningsferdigheter og kreativitet.

Så bli med oss på denne spennende reisen ut i naturen med barna dine. Opprett magiske sommerminner og gi dem muligheten til å utforske, leke og lære i den store utendørsskolen. Ta del i våre utendørsaktiviteter for barn i dag og gi dem en sommer de aldri vil glemme!

Eksperiment: Lag regnbuer i et glass

Eksperiment: Lag regnbuer i et glass

Eksperiment: Lag regnbuer i et glass

iStock 1389049138 ativiteter til barn

Materialer:

 1. Et høyt, gjennomsiktig glass eller en vase
 2. Forskjellige væsker med forskjellige tettheter, som honning, olivenolje, oppvaskmiddel, vann, og alkohol (rubbing alkohol eller isopropanol)

Fremgangsmåte:

 1. Forbered glasset: Sørg for at glasset er rent og tørt før du begynner.
 2. Tilsett væskene: Start med å helle den tyngste væsken (honning) forsiktig ned i bunnen av glasset. Pass på å helle sakte slik at væsken ikke spruter på sidene av glasset.
 3. Lag lag: Deretter kan du forsiktig tilsette de andre væskene, en etter en, i rekkefølgen av deres tetthet. For eksempel, etter honning, kan du tilsette oppvaskmiddel, deretter vann, deretter olivenolje, og til slutt alkohol. Vær veldig forsiktig og tålmodig når du heller hver væske for å forhindre at de blander seg.
 4. Observer regnbuen: Når du har tilført alle væskene, bør du kunne se dem lagdelt i glasset som en regnbue.

Dette eksperimentet er en flott måte å lære barn om konseptet med tetthet og hvordan forskjellige væsker kan interagere med hverandre. Det viser også hvordan forskjellige stoffer kan ha forskjellige tettheter, selv om de ser like ut for det blotte øye.

Les mer

Lag Regnbuer i et Glass: Lær Om Tetthet Gjennom Dette Fargerike Vitenskapelige Eksperimentet For Barn

Vil du introdusere barna dine for den fascinerende verden av vitenskap på en morsom og fargerik måte? Prøv vårt «Lag Regnbuer i et Glass» eksperiment! Dette engasjerende vitenskapelige eksperimentet er en fantastisk måte å lære barn om det komplekse konseptet med tetthet, og hvordan forskjellige væsker interagerer med hverandre.

Ved hjelp av enkle materialer som et høyt gjennomsiktig glass og forskjellige væsker som honning, oppvaskmiddel, vann, olivenolje, og alkohol, kan du og barna skape deres egen regnbue rett hjemme. Se barnas øyne lyse opp med undring når de ser de forskjellige lagene av farger dukke opp i glasset.

«Lag Regnbuer i et Glass» er mer enn bare et vitenskapelig eksperiment for barn – det er en kunstnerisk opplevelse og en læringsmulighet. Den lærer barna å være tålmodige og forsiktige, samtidig som de lærer om den fascinerende vitenskapen bak tetthet og væsker.

Dette eksperimentet er perfekt for en regnværsdag, en vitenskapstime hjemme, eller bare en morsom aktivitet å gjøre sammen som en familie. Oppdag gleden ved å lære om vitenskap gjennom kreative og interaktive eksperimenter.

Dyk ned i vitenskapens fargerike verden med vårt «Lag Regnbuer i et Glass» eksperiment. Utforsk, lær og skap fargerike minner med dette spennende vitenskapelige prosjektet!