Eksperiment: luftballong

Eksperiment: luftballong

Eksperiment: luftballong

iStock 619248528 ativiteter til barn

Å lage en enkel luftballong kan være en morsom og lærerik aktivitet for barn. Her er en trinnvis guide på hvordan du kan lage en enkel luftballong ved bruk av husholdningsartikler:

Materialer:

 1. Tynn plastsekk (for eksempel en renserisekk)
 2. Tynn ståltråd
 3. Fire telys
 4. Tape
 5. Fyrstikker eller lighter
 6. Hjelp fra en voksen

Instruksjoner:

 1. Åpne plastsekken helt og glatt ut eventuelle rynker. Dette vil bli ballongen din, så pass på at det ikke er noen hull eller revner i sekken.
 2. Lag en ramme for telysene ved å bøye ståltråden til en firkantet form. Rammen bør være stor nok til å holde alle fire telysene, men liten nok til å passe komfortabelt under plastsekken.
 3. Fest telysene til rammen med tape. Pass på at de er jevnt fordelt på rammen.
 4. Fest rammen med telysene til bunnen av plastsekken. Pass på at den henger sentrert under åpningen av sekken. Bruk tape for å feste rammen til sekken.
 5. Nå er du klar til å sende opp ballongen. Dette trinnet bør gjøres utendørs og med hjelp fra en voksen. Telysene skal tennes en etter en. Når alle fire telysene er tent, vil varmen fra telysene få luften i sekken til å bli varmere enn luften utenfor. Etter litt tid skal sekken begynne å stige.
 6. Slipp forsiktig ballongen og se den stige til himmels!

Advarsel: Vær oppmerksom på at selv om dette er en morsom eksperiment, er det også en brannfare. Du bør alltid ha en voksen til stede, og du bør ikke gjøre dette i nærheten av trær, bygninger eller andre brennbare materialer. I tillegg er det viktig å merke seg at i mange land er det ulovlig å sende opp hjemmelagde luftballonger på grunn av brannfaren de kan utgjøre. Sjekk lokale lover og forskrifter før du prøver dette eksperimentet.

Les mer

Utforsk vitenskapen bak luftfyllte eventyr med vårt spennende eksperiment: Luftballong! Dette enkle og lærerike prosjektet tar barna med på en reise inn i grunnleggende fysiske prinsipper. Gjennom å skape deres egen luftballong og se den stige mot himmelen, vil barna oppdage konsepter som varme, lufttrykk og oppdrift på en engasjerende måte. Vår trinnvise veiledning sikrer at eksperimentet er både moro og lærerikt, og gir en hands-on opplevelse som fremmer nysgjerrighet og utforskning. Prøv vårt Luftballong-eksperiment i dag og gi barna en annerledes måte å lære og utforske på!

Hoppende såpebobler

Hoppende såpebobler

Hoppende såpebobler

iStock 823387080 ativiteter til barn

Materialer:

 1. Oppvaskmiddel
 2. Sukker
 3. Vann
 4. En såpebobleblåser
 5. Hansker (kan være ullvotter)

Fremgangsmåte:

 1. Lag en såpeboblervæske ved å blande sammen 1 kopp varmt vann, 2 spiseskjeer sukker og 2 spiseskjeer oppvaskmiddel.
 2. Rør blandingen forsiktig til sukkeret er helt oppløst.
 3. La blandingen stå i noen minutter for å sikre at den er godt blandet.
 4. Ta på deg hanskene. De hjelper til å forhindre at såpeboblene sprekker når de lander på hendene dine.
 5. Dypp såpebobleblåseren i blandingen og blås forsiktig for å lage såpebobler.

Nå er du klar til å lage hoppende såpebobler! Forsiktig, rør boblene forsiktig med vottene. Du vil se at boblene ikke sprekker så lett og du kan til og med få dem til å «hoppe» på vottene dine. Dette er en flott måte å lære barna om overflatespenning og vitenskapen bak såpebobler.

Les mer

Er du på jakt etter aktiviteter for barn som både er morsomme og lærerike? Hos oss finner du et bredt spekter av aktiviteter som er perfekt designet for barn i alle aldre.

Aktiviteter for barn er viktige for deres utvikling og læring, og våre aktiviteter bidrar til å stimulere barnas kreativitet, logiske tenkning og problemløsningsevner. Fra spennende vitenskapelige eksperimenter til kreative kunstprosjekter og lærerike spill, har vi et stort utvalg av aktiviteter som barna vil elske.

Våre aktiviteter for barn er også designet for å være tilgjengelige og brukervennlige. De er lett å sette opp med materialer du ofte finner i hjemmet, og hver aktivitet kommer med detaljerte, trinnvise instruksjoner. Uansett om barnet ditt er interessert i vitenskap, kunst, matematikk eller bare ønsker å ha det gøy, har vi aktiviteter som passer for alle interesser.

Aktiviteter for barn er mer enn bare lek – de er en mulighet for barn til å lære, vokse og utforske verden rundt dem. Besøk vår hjemmeside i dag for å utforske vårt utvalg av aktiviteter for barn, og hjelp barna dine å utvikle en lidenskap for læring som vil vare livet ut.

Eksperiment: Lag regnbuer i et glass

Eksperiment: Lag regnbuer i et glass

Eksperiment: Lag regnbuer i et glass

iStock 1389049138 ativiteter til barn

Materialer:

 1. Et høyt, gjennomsiktig glass eller en vase
 2. Forskjellige væsker med forskjellige tettheter, som honning, olivenolje, oppvaskmiddel, vann, og alkohol (rubbing alkohol eller isopropanol)

Fremgangsmåte:

 1. Forbered glasset: Sørg for at glasset er rent og tørt før du begynner.
 2. Tilsett væskene: Start med å helle den tyngste væsken (honning) forsiktig ned i bunnen av glasset. Pass på å helle sakte slik at væsken ikke spruter på sidene av glasset.
 3. Lag lag: Deretter kan du forsiktig tilsette de andre væskene, en etter en, i rekkefølgen av deres tetthet. For eksempel, etter honning, kan du tilsette oppvaskmiddel, deretter vann, deretter olivenolje, og til slutt alkohol. Vær veldig forsiktig og tålmodig når du heller hver væske for å forhindre at de blander seg.
 4. Observer regnbuen: Når du har tilført alle væskene, bør du kunne se dem lagdelt i glasset som en regnbue.

Dette eksperimentet er en flott måte å lære barn om konseptet med tetthet og hvordan forskjellige væsker kan interagere med hverandre. Det viser også hvordan forskjellige stoffer kan ha forskjellige tettheter, selv om de ser like ut for det blotte øye.

Les mer

Lag Regnbuer i et Glass: Lær Om Tetthet Gjennom Dette Fargerike Vitenskapelige Eksperimentet For Barn

Vil du introdusere barna dine for den fascinerende verden av vitenskap på en morsom og fargerik måte? Prøv vårt «Lag Regnbuer i et Glass» eksperiment! Dette engasjerende vitenskapelige eksperimentet er en fantastisk måte å lære barn om det komplekse konseptet med tetthet, og hvordan forskjellige væsker interagerer med hverandre.

Ved hjelp av enkle materialer som et høyt gjennomsiktig glass og forskjellige væsker som honning, oppvaskmiddel, vann, olivenolje, og alkohol, kan du og barna skape deres egen regnbue rett hjemme. Se barnas øyne lyse opp med undring når de ser de forskjellige lagene av farger dukke opp i glasset.

«Lag Regnbuer i et Glass» er mer enn bare et vitenskapelig eksperiment for barn – det er en kunstnerisk opplevelse og en læringsmulighet. Den lærer barna å være tålmodige og forsiktige, samtidig som de lærer om den fascinerende vitenskapen bak tetthet og væsker.

Dette eksperimentet er perfekt for en regnværsdag, en vitenskapstime hjemme, eller bare en morsom aktivitet å gjøre sammen som en familie. Oppdag gleden ved å lære om vitenskap gjennom kreative og interaktive eksperimenter.

Dyk ned i vitenskapens fargerike verden med vårt «Lag Regnbuer i et Glass» eksperiment. Utforsk, lær og skap fargerike minner med dette spennende vitenskapelige prosjektet!

Eksperiment: Magisk melk

Eksperiment: Magisk melk

Eksperiment: Magisk melk

iStock 1325288329 ativiteter til barn

Materialer:

 1. En tallerken eller en grunne skål
 2. Helmelk eller fløte (jo høyere fettinnhold, jo bedre vil eksperimentet fungere)
 3. Forskjellige farger av matfarging
 4. Oppvaskmiddel
 5. Q-tips

Fremgangsmåte:

 1. Forbered tallerkenen: Hell nok melk eller fløte i tallerkenen for å dekke bunnen.

 2. Legg til farge: Tilsett forskjellige farger av matfarge til melken. Legg farge dråpene rundt forskjellige steder på tallerkenen. Du kan bruke så mange eller så få farger som du vil, men fire til fem dråper av hver farge er vanligvis nok.

 3. Tilsett oppvaskmiddel: Dypp en Q-tips i oppvaskmiddel. Du trenger ikke mye, bare nok til å dekke spissen.

 4. Se magien skje: Plasser Q-tipsen med oppvaskmiddel i midten av en av fargene. Ikke rør rundt, bare plasser den der og se hva som skjer. Fargene vil begynne å bevege seg og blande seg på utrolige måter!

Dette eksperimentet er en flott måte å introdusere barna til konseptene om overflatespenning og hvordan forskjellige stoffer kan interagere. Oppvaskmiddel bryter ned fettet i melken, noe som forårsaker bevegelse av matfargene.

Dette eksperimentet er veldig visuelt tiltalende og engasjerende for barn, og kan lett tilpasses med forskjellige farger for å gjøre det enda mer spennende.

Les mer

Magisk Melk Eksperiment: Utforsk Vitenskapens Fargerike Verden Med Barna Dine

Er du på utkikk etter en spennende, engasjerende og lærerik aktivitet for barna? Utforsk vitenskapens fargerike verden med vårt «Magisk Melk» eksperiment! Denne interaktive aktiviteten kombinerer vitenskap og kunst, og lærer barna om fascinerende konsepter som overflatespenning og kjemiske reaksjoner på en morsom og engasjerende måte.

Bruk enkle husholdningsartikler som en tallerken, helmelk eller fløte, fargerik matfarge, oppvaskmiddel, og Q-tips, og forvandle melk til et levende kaleidoskop av farger rett foran øynene deres. Se barnas øyne lyse opp med forundring når de ser fargene danse og blande seg på magiske måter.

«Magisk Melk» er ikke bare et flott eksperiment for barn, men også en fantastisk fotomulighet. Ta bilder av de levende fargene som spiraler og swirler i melken, og skap minner som vil vare livet ut.

Dette vitenskapelige eksperimentet for barn er en flott aktivitet for regnværsdager, vitenskapelige prosjekter, eller bare en moro læringsopplevelse hjemme. Utforsk de fantastiske mønstrene og fargene som oppstår når oppvaskmiddel interagerer med fettet i melken. Lær om hvordan forskjellige stoffer påvirker hverandre på morsomme og kreative måter.

Dykk ned i vitenskapens verden med «Magisk Melk» eksperimentet. Utforsk, lær, og ha det gøy med fargene i vitenskapen!

Eksperiment: Lage vulkan hjemme

Eksperiment: Lage vulkan hjemme

Eksperiment: Lag vulkan hjemme

iStock 175499267 ativiteter til barn

Materialer:

 1. En liten flaske eller et lite glass
 2. Leire eller papier-mâché
 3. Bakepulver (ca 3-4 spiseskjeer)
 4. Eddik (ca 1 kopp)
 5. Noen dråper oppvaskmiddel
 6. Rød matfarge

Fremgangsmåte:

 1. Lag vulkanen: Start med å forme en vulkan rundt flasken eller glasset med leire eller papier-mâché. Pass på at toppen av flasken eller glasset er åpen og lett tilgjengelig. La det tørke over natten slik at formen er sterk.

 2. Forbered utbruddet: Fyll flasken nesten til toppen med bakepulver. Tilsett deretter noen dråper oppvaskmiddel og noen dråper rød matfarge til flasken. Oppvaskmiddelet hjelper til med å lage mer skum, og den røde matfargen gir det et mer realistisk utseende.

 3. Start utbruddet: Helt til slutt, hell eddiken inn i flasken og raskt ta et skritt tilbake. Du bør se en rød, skummende strøm komme ut av toppen av vulkanen – akkurat som et ekte vulkanutbrudd!

Dette eksperimentet er en fin måte å snakke om geologi, vulkaner og kjemiske reaksjoner på. Eddik (en syre) og bakepulver (en base) reagerer sammen for å skape karbondioksid, noe som forårsaker skumming og bobling som ser ut som lava.

Les mer

Lag Din Egen Hjemmelagde Vulkan: En Morsom Og Lærerik Vitenskapelig Eksperiment For Barn

Er du på utkikk etter en kreativ og engasjerende aktivitet for barna? Hva med å lage din egen hjemmelagde vulkan? Dette spennende vitenskapelige eksperimentet er ikke bare morsomt, men også en fantastisk måte å lære barna om geologi, kjemiske reaksjoner og naturens krefter.

Ved å bruke enkle materialer som en liten flaske, leire, bakepulver, eddik, oppvaskmiddel og rød matfarge, kan du skape et spektakulært vulkanutbrudd rett hjemme i stua. Den røde, skummende strømmen som bobler ut av vulkanen, vil garantert skape entusiasme og forundring hos barna.

Dette vitenskapelige eksperimentet er perfekt for nysgjerrige små sinn som er ivrige etter å lære og utforske. Det kombinerer kunst og vitenskap på en praktisk og interaktiv måte. Barna får muligheten til å forme sin egen vulkan med leire eller papier-mâché, og deretter se på når kjemiske reaksjoner mellom eddik (en syre) og bakepulver (en base) skaper en imponerende strøm av ‘lava’.

Forbered deg på et eventyr inn i vitenskapens verden med dette gøyale, lærerike og enkle vulkan-eksperimentet. Utforsk vulkaners magi og makt hjemme, og se barnas øyne lyse opp med oppdagelsens glede. Husk å ta bilder av deres fantastiske kreasjoner og de spektakulære utbruddene!

Lag din egen hjemmelagde vulkan i dag – en vitenskapelig opplevelse som er like lærerik som den er underholdende!