Er du på utkikk etter den perfekte familieutflukten? Norge er fylt med utallige opplevelser og aktiviteter for barn i alle aldre. Fra spennende museer og fornøyelsesparker til storslått natur og dyreparker, er det noe for enhver smak. Her er vår topp 10-liste over ting du kan gjøre med barn i Norge.

  1. Norsk Teknisk Museum, Oslo: Som Norges ledende museum for teknologi og industri, er Norsk Teknisk Museum det perfekte stedet for barnas nysgjerrighet. Med et mangfold av interaktive utstillinger om alt fra medisin til luftfart, vil barna bli både underholdt og lære noe nytt.

  2. Kristiansand Dyrepark: Dette er mer enn bare en dyrepark. Med fornøyelsesparker, en vannpark og den elskede Kardemomme By fra Thorbjørn Egners bøker, gir det timer med moro for barna.

  3. Vitensenteret i Trondheim: Hvis barna dine elsker å utforske, vil de elske Vitensenteret. Gjennom praktiske, interaktive utstillinger kan barna lære om vitenskap på en engasjerende og morsom måte.

  4. Vikingeskipsmuseet, Oslo: Ta en tur tilbake i tid og utforsk Norges rike vikinghistorie. Se ekte vikingskip og lær om vikingenes liv og historie – en uforglemmelig opplevelse for barn.

  5. Fløybanen, Bergen: For en spektakulær utsikt over Bergen, ta Fløybanen opp til Fløyen. Med lekeplasser og turstier, er det et flott utendørs eventyr for barn.

  6. Polarsirkelsenteret, Nordland: La barna oppdage det arktiske klimaet ved den magiske polarsirkelen. Her kan de lære om Nordlyset, midnattssolen og se spennende monumenter.

  7. Geirangerfjorden: En båttur gjennom denne UNESCO-listede fjorden er en opplevelse barna vil huske. Med storslått natur og spektakulære fossefall, er det en perfekt dagstur for familien.

  8. TusenFryd Amusement Park, Oslo: Med et stort utvalg av attraksjoner, er TusenFryd Norges største fornøyelsespark og en favoritt blant barn.

  9. Jostedalsbreen Nasjonalparksenter: La barna oppleve Europas største isbre. Med mange turmuligheter og et informativt besøkssenter, er det et flott utfluktssted for naturelskende barn.

  10. Vigelandsparken, Oslo: Utforsk verdens største skulpturpark laget av en enkelt kunstner. Det er åpent året rundt og er det perfekte stedet for en familiepiknik.

Hver av disse opplevelsene gir unike aktiviteter for barn i Norge, og sørger for at dere har det gøy sammen som familie. Så hva venter du på? Start planleggingen av ditt neste familieeventyr i Norge i dag!

Les mer

Norge er et fantastisk reisemål, kjent for sin vakre natur, rike historie og familievennlige attraksjoner. Enten du er på utkikk etter lærerike museer, spennende fornøyelsesparker, eller utendørs eventyr, vil du finne et vell av ting å gjøre med barn i Norge.

Norsk Teknisk Museum i Oslo er et av de beste stedene for barn å oppdage verden av vitenskap og teknologi. Med interaktive utstillinger om alt fra industri til medisin, vil denne attraksjonen ikke bare underholde barna, men også opplyse dem om forskjellige vitenskapelige konsepter.

For dyreelskere, er Kristiansand Dyrepark et must-besøk. Med et bredt spekter av dyrearter, en fornøyelsespark, en vannpark og den magiske Kardemomme By, er det mange aktiviteter for barn i denne parken.

Hvis barna dine er nysgjerrige på vitenskap, bør du ta dem til Vitensenteret i Trondheim. Dette interaktive vitenskapssenteret tilbyr en rekke aktiviteter som vil engasjere barnas sinn og oppmuntre dem til å lære mer om verden rundt dem.

For en historisk opplevelse, ta turen til Vikingeskipsmuseet i Oslo. Dette museet er hjem til noen av de mest bemerkelsesverdige vikingskipene i verden og gir barna en sjanse til å lære om Norges vikinghistorie.

For en unik utsikt over Bergen, kan du ta Fløybanen opp til Fløyen. Dette er en av de mest populære aktivitetene for barn i Bergen, og tilbyr fantastiske fotomuligheter samt flere lekeplasser og turstier.

Nord for Polarsirkelen finner du Polarsirkelsenteret i Nordland. Dette unike senteret gir barna en mulighet til å lære om det arktiske klimaet, samt se monumenter og utstillinger dedikert til polareksplorasjon.

En båttur gjennom den pittoreske Geirangerfjorden er en opplevelse barna ikke vil glemme. Denne UNESCO-listede fjorden tilbyr utrolige landskapsbilder og gir en uforglemmelig forbindelse til naturen.

Når det gjelder ren moro, er TusenFryd Amusement Park i Oslo stedet å være. Med attraksjoner og karuseller for alle aldre, er dette den perfekte destinasjonen for en familie dag ute.

For de eventyrlystne, er Jostedalsbreen Nasjonalparksenter en flott utflukt. Med turstier og muligheten til å se Europas største isbre, tilbyr det en unik natur opplevelse.

Til slutt, ta en tur til Vigelandsparken i Oslo. Som verdens største skulpturpark laget av en enkelt kunstner, er det et flott sted for en avslappende piknik og for barna å løpe rundt.

Norge har mange spennende opplevelser og aktiviteter for barn, som sørger for at din neste familieferie vil bli minneverdig.